Huisgenoot

Architectuurgeschiedenis | Iconen van de 20ste eeuw | Mies van der Rohe

door Ruud Lammerink Kunst&Architectuurgeschiedenis Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Donderdag Dagdeel Ochtend Datum 9-4-2020 Lestijd 10:00 - 12:00 (120 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Ruud Lammerink
Ruud Lammerink
false
 
Architectuurgeschiedenis, Iconen van de 20ste eeuw, Mies van der Rohe
Er is geen architect die zijn stempel zo op de modern architectuur heeft gedrukt als Ludwig Mies van der Rohe. Zijn gebouwen zijn stuk voor stuk iconen van de architectuurgeschiedenis. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat hij overleed, een mooie gelegenheid om eens intensief in te gaan op zijn werk en op de betekenis daarvan voor de architectuurgeschiedenis.

Hoe werkt het?
De cursus De Mies van der Rohe biedt u kans uitvoerig kennis te maken met zijn oeuvre. In zes lessen wordt een beeld gegeven van zijn carrière en ontwikkeling, van zijn vroegste werk in Berlijn tot zijn latere baanbrekende architectuur in Amerika. De cursus Mies van der Rohe plaatst zijn werk in de tijd en neemt u mee naar bekende maar vooral onbekende werken die u een nieuwe kijk geven op deze reus van de moderne architectuur. Naast een chronologisch overzicht biedt de cursus middels een aantal themas inzicht in zijn eigen fascinaties. U krijgt hierbij inzicht in het ontwerpproces en natuurlijk in zijn leven dat ook buiten zijn werk tot de verbeelding spreekt.
Programma
2. Van Aken naar Berlijn
3. Jaren 20, Krefeld, Haus Esters en Haus Lange
4. Barcelona paviljoen en villa Tugendhat
5. Naar Amerika: het Farnsworth house
6. De jaren vijftig, de glorie jaren en internationale erkenning

Zes donderdagochtenden van 10:00 tot 12:00 uur. Lesdata: 09, 16, 23 en 30 april en 14 en 28 mei 2020. Kosten bedragen € 100,- .
Klik hier voor inschrijving en meer informatie over Ruud Lammerink. Voor direct contact kan je ook gebruik maken van de neem-contact-op-button.