Huisgenoot

Ikebana - Kunstzinnig Bloemschikken uit Japan

door Hosen Ikebana Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Dinsdag Dagdeel Avond Datum 4-2-2020 Lestijd 19:30 - 21:30 (120 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Mariëlle van Strijp
Mariëlle van Strijp
Huisgenote Mariëlle is afgestudeerd aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. 27 Jaar bereisde ze voor haar werk de wereld en kwam in aanraking met andere culturen. Zo ontstond haar fascinatie en respect voor de Japanse esthetiek. In 2010 ontdekte ze de schoonheid van ikebana en in 2016 behaalde ze haar Sogetsu ikebana lerarendiploma. …
 
Ikebana - Kunstzinnig Bloemschikken uit Japan
De Japanse bloemsierkunst verschilt van die in het westen. In deze cursus leert u tijdens 6 lessen dat u met weinig materiaal een elegante en kunstzinnige schikking kunt maken. Mariëlle werkt volgens het curriculum van de Sogetsu school, een moderne school met hoofdvestiging in Tokyo. Tijdens de les krijgt u uitleg over de Japanse manier van vormgeven en krijgt u hulp bij het maken van een mooi en goed resultaat. De Sogetsu school is de grootste school ter wereld en wordt in veel landen buiten Japan onderwezen. .

Hoe werkt het?
Tijdens de les wordt aan de hand van een geïllustreerde werkbeschrijving en met hulp van de do-cente een schikking gemaakt met uw eigen materialen en in uw eigen vaas of schaal. De 6 lessen bestaan uit basislessen en themalessen uit het Sogetsu curriculum, dat uit ruim 120 verschillende lessen bestaat. Tijdens de lessen leert u langzamerhand de technieken die gebruikt worden in ja-pan en om een fijne verhouding en uw materialen kunstzinnig te gebruiken in uw arrangement. Mariëlle is 3e graad lerares en schoolt zich jaarlijks in Nederland bij. Ook in andere Europese en Ja-pan neemt ze bij gelegenheid les.
Zes dinsdagavonden van 19:30 tot 21:30 uur. Lesdata: 4 en 18 februari; 3 en 17 maart; 14 april en 12 mei 2020. Kosten € 115,- exclusief te gebruiken materialen.

Klik hier voor aanmelden of meer informatie over Hosen Ikebana. Voor direct contact kan je ook gebruik maken van de neem contact op-button.