Huisgenoot

Ikebana - Kunstzinnig Bloemschikken uit Japan

door Hosen Ikebana Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Dinsdag Dagdeel Avond Datum 17-9-2019 Lestijd 19:30 - 21:30 (120 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Mariëlle van Strijp
Mariëlle van Strijp
Huisgenote Mariëlle is afgestudeerd aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. 27 Jaar bereisde ze voor haar werk de wereld en kwam in aanraking met andere culturen. Zo ontstond haar fascinatie en respect voor de Japanse esthetiek. In 2010 ontdekte ze de schoonheid van ikebana en in 2016 behaalde ze haar Sogetsu ikebana lerarendiploma. …
 
Ikebana - Kunstzinnig Bloemschikken uit Japan
In Japan gaat men anders om met bloemsierkunst dan in het westen. In deze cursus leert u tijdens 6 lessen dat u met weinig materiaal een elegante schikking kunt maken. Mariëlle werkt volgens de Sogetsu school, een moderne school, die in 1927 is opgericht door Sofu Teshigahara, een Japanse beeldend kunstenaar. Tijdens de les krijgt u uitleg over de Japanse manier van denken en krijgt u hulp bij het maken van een mooi en goed resultaat. De Sogetsu school uit Tokyo is de grootste school ter wereld en wordt ook in landen buiten Japan onderwezen.

Hoe werkt het?
Tijdens de les wordt aan de hand van een geïllustreerde werkbeschrijving en met hulp van de do-cente een schikking gemaakt met uw zelfgekozen materialen en in uw eigen vaas of schaal. De 6 lessen bestaan uit basislessen en themalessen uit het Sogetsu curriculum, dat uit ruim 120 verschillende lessen bestaat. Tijdens de lessen leert u langzamerhand de technieken en de vele varianten kennen die mogelijk zijn in Sogetsu ikebana. Mariëlle is 3e graad lerares en schoolt zich elk jaar in Nederland en Japan bij..
Zes dinsdagavonden van 19:30 tot 21:30 uur. Lesdata: 17 september, 1, 15 en 29 oktober, 12 november en 10 decemberi 2019. Kosten € 115,- exclusief te gebruiken materialen.

Klik hier voor meer informatie over Hosen Ikebana.
voor aanmelden of meer informatie over Hosen Ikebana. Voor direct contact kan je ook gebruik maken van de neem contact op-button.