Huisgenoot

Klassiek Ballet & Spitzen voor Volwassenen | Vergevorderd+

Door Balletschool Liesbeth Hagenaar Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Vrijdag Dagdeel Avond Datum 6-9-2019 Lestijd 19:30 - 20:45 (75 min) Locatie Schilderstraat 33
5211 NB, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Liesbeth Hagenaar
Liesbeth Hagenaar
Huisgenote Liesbeth Hagenaar geeft klassieke balletlessen. Haar veelzijdige balletschool is voor iedereen van kleuter tot volwassene, van beginner tot vergevorderde. Elke les is zorgvuldig opgebouwd volgens de Vaganova-methode. Je leert stap-voor-stap ballet zoals het ook op Nederlandse dansacademies wordt gegeven. Liesbeth is HBO-dansgediplomeerd en heeft tevens Klassiek Ballet gedoceerd op de Dansacademie te Tilburg.
 
Klassiek Ballet en Spitzen voor Volwassenen vergevorderd+
Deze cursus is voor al diegenen die klassiek ballet willen doen of vroeger al eens op ballet hebben gezeten en de draad weer willen oppakken! Volgens een onderzoek van Plusmagazine is klassiek ballet de beste eigentijdse sport voor volwassenen! Klassiek ballet is de mooiste en sierlijkste dansvorm en tevens de basis voor alle andere dansvormen. Een uitgesproken kenmerk is het dansen op spitzen (facultatief bij deze cursus). Er is geen leeftijdsgrens!

Hoe werkt het?
Na de basis leer je moeilijker en interessantere bewegingen, passen, sprongen en danscombinaties. Je werkt verder aan en verdiept je klassieke ballettechniek. Afwisselende oefeningen in tempo en dynamiek om spieren los te maken, te versterken en de lichaamshouding te bevorderen. Pirouettes, Adagio: langzame en vloeiende bewegingen en Allegro: sprongen en combinaties van passen en sprongen. Ook kun je, in overleg met de docent, aandacht besteden aan je spitzentechniek.
De docent is HBO-dans gediplomeerd en heeft tevens klassiek ballet gedoceerd op de Dansacademie te Tilburg.

Klik hier voor meer informatie over Balletschool Liesbeth Hagenaar.