Huisgenoot

Architectuurgeschiedenis; Frank Lloyd Wright en tijdgenoten

door Ruud Lammerink Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Donderdag Dagdeel Ochtend Datum 11-4-2019 Lestijd 10:00 - 12:00 (120 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Ruud Lammerink
Ruud Lammerink
Huisgenoot Ruud studeerde aan de AKI in Enschede en de Jan van Eijck Academie in Maastricht. Hij geeft cursussen kunst- en architectuurgeschiedenis. Vanaf 2008 zijn musea van Limburg en Brabant zijn lespodia en telt Kunstenarchitectuurgeschiedenis meer dan 250 deelnemers. Ook organiseert hij excursies naar musea en begeleidt Ruud meerdaagse kunstreizen naar Europese steden.
 
Frank Lloyd Wright en tijdgenoten
Frank Lloyd Wright was misschien wel de grootste architect van de 20ste eeuw en bepaalde met zijn werk mede de gang van de moderne architectuur. Hij bleef vriend en vijand tot het einde toe verbazen. Zijn ontwerpen waren vaak zo spectaculair dat ze hun tijd vooruit, de nieuwe ontwikkeling van de architectuur al aankondigde. Terwijl zij die hem volgden nog in zijn oude idioom bleven werken was Wright al weer drie stappen vooruit. Zijn invloed was enorm en zijn naam heeft dan ook haast mythische proporties aangenomen. Er zijn maar weinig architecten b.v. die kunnen zeggen dat ze in een lied bezongen zijn.

Hoe werkt het?
Hoog tijd om eens zijn oeuvre te verkennen en hem te volgen in zijn ontwikkeling. De cursus “Frank Lloyd Wright en tijdgenoten” plaatst zijn werk in de tijd en neemt u mee naar bekende maar vooral onbekende werken die u een nieuwe kijk geven op deze reus van de moderne architectuur. Naast een chronologisch overzicht biedt de cursus middels een aantal thema’s inzicht in zijn eigen fascinaties. U krijgt hierbij inzicht in het ontwerpproces en natuurlijk in zijn leven dat ook buiten zijn werk tot de verbeelding spreekt.
Programma
1. De Prairie houses
2. De jaren 20: Holyhock en de comeback
3. De leerlingen, Schindler, Neutra
4. Taliesin: hoofdkwartier en cultuurcentrum
5. Wright en de natuur
6. Wright, de laatste jaren

Zes donderdagochtenden van 10:00 tot 12:00 uur. Lesdata: 11,18, 25 april en 2, 16 en 23 mei 2019. Kosten bedragen € 100,- .

Klik hier voor aanmelden of meer informatie over Ruud Lammerink . Voor direct contact kan je ook gebruik maken van de ‘neem contact op’-button.