Huisgenoot

Moderne Kunstgeschiedenis: Nederland, de 20ste eeuw

door Ruud Lammerink Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Woensdag Dagdeel Ochtend Datum 10-4-2019 Lestijd 10:00 - 12:00 (120 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Ruud Lammerink
Ruud Lammerink
Huisgenoot Ruud studeerde aan de AKI in Enschede en de Jan van Eijck Academie in Maastricht. Hij geeft cursussen kunst- en architectuurgeschiedenis. Vanaf 2008 zijn musea van Limburg en Brabant zijn lespodia en telt Kunstenarchitectuurgeschiedenis meer dan 250 deelnemers. Ook organiseert hij excursies naar musea en begeleidt Ruud meerdaagse kunstreizen naar Europese steden.
 
Moderne Kunstgeschiedenis , Nederland, de 20ste eeuw
Ondanks het feit dat kunst zich vandaag de dag niets meer aantrekt van grenzen en steeds minder lokaal wordt bepaald, zijn er in de ontwikkeling van de kunst van de 20ste eeuw toch een aantal opmerkelijke Nederlandse hoofdstukken geschreven. Nederlandse kunstenaars vormden meerdere malen zelfs de voorhoede van de avant-garde en hebben daardoor de internationale kunstontwikkeling mede bepaald.

Hoe werkt het?
De cursus “Kunstgeschiedenis van de 20ste eeuw: Nederland” neemt u mee terug in de tijd en laat u kennismaken met vooruitstrevende geesten die het aanzien van de kunst hebben veranderd. De cursus geeft een beeld van de elkaar opeenvolgende kunststromen. De kunst wordt niet apart maar in samenspraak met architectuur en de maatschappelijk en sociale ontwikkelingen besproken. U leert op deze wijze niet alleen stijlverschillen kennen maar krijgt tevens inzicht in de ontwikkeling van de moderne kunst en daarnaast ook nog eens een uniek beeld van Nederlandse cultuur van de 20ste eeuw.
Programma
1. Symbolisme, Jan Toorop
2. Piet Mondriaan
3. Van Dongen, Sluijters en van Heemskerck
4. Theo van Doesburg en de Stijl
5. Charley Toorop
6. Magisch Realisme, Ket, Koch en Willink

Zes woensdagochtenden van 10:00 tot 12:00 uur. Lesdata: 10,17, 24 april en 1, 15 en 22 mei 2019. Kosten bedragen € 100,- .

Klik hier voor aanmelden of meer informatie over Ruud Lammerink . Voor direct contact kan je ook gebruik maken van de ‘neem contact op’-button.