Huisgenoot

Clownerie jaartraject deel2

Door Henk de Wit - Compagnie Kloon Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Donderdag Dagdeel Avond Datum 24-1-2019 Lestijd 20:00 - 22:30 (150 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Henk de Wit
Henk de Wit
Huisgenoot Henk is sinds 2008 clown bij Stichting Cliniclowns. Zijn voorliefde voor clownerie als toegepaste theatervorm ontdekte hij in 1989 toen hij zijn eerste cursus circustechnieken volgde bij Jan Pier Knaapen. Hij volgde bij o.a Toon Maas, Cecilia Meinderts en Ruut van Hooft. Clownerie vormt ook de basis van zijn eigen theatercompagnie, Compagnie Kloon.
 
Clownerie
Heb je deel1 van het jaartraject clownerie doorlopen en wil je meer? Of heb je al enige ervaring met clownerie en zoek je de verdieping? Dan is de vervolgcursus clownerie iets voor jou. Inmiddels heb je geleerd dat de clown een theatraal personage is, zonder verleden of toekomst. Levend in het nu verbaast hij zich over de wereld en gaat de fantasie met hem op de loop. Naïef als een kind en licht als een veertje stoot hij keer op keer zijn hoofd aan de realiteit.

Hoe werkt het?
In deel2 wordt voortgebouwd op de weg die eerder is ingeslagen. Je leert improviseren binnen vaste routines, maar ook spelen met niets. Er is ruimte voor verdieping en versteviging van je clownspersonage en je werkt aan je eigen act. Daarnaast is er ruimte voor de poëzie van de clown en verkennen we de wetten van het straattheater en het spelen in de zorg.

Klik hier voor meer informatie over de Henk de Wit | Compagnie Kloon