Huisgenoot

Clownerie jaartraject deel1

Door Henk de Wit - Compagnie Kloon Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Donderdag Dagdeel Avond Datum 13-9-2018 Lestijd 20:00 - 22:30 (150 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Henk de Wit
Henk de Wit
Huisgenoot Henk is sinds 2008 clown bij Stichting Cliniclowns. Zijn voorliefde voor clownerie als toegepaste theatervorm ontdekte hij in 1989 toen hij zijn eerste cursus circustechnieken volgde bij Jan Pier Knaapen. Hij volgde bij o.a Toon Maas, Cecilia Meinderts en Ruut van Hooft. Clownerie vormt ook de basis van zijn eigen theatercompagnie, Compagnie Kloon.
 
Basiscursus Clownerie
Ben je op zoek naar een frisse theatrale uitdaging?…Clownerie is een directe, beeldende en improviserende manier van theater maken. Vanuit de verwondering voor de dingen om hem heen is de clown in staat zijn eigen fantasievolle wereld te creëren en zijn publiek mee te nemen. In het reguliere theater wordt vaak een onzichtbare 'vierde wand' gemetseld tussen het toneel en de toeschouwers. Een clown speelt daarentegen niet vóór maar met het de mensen. Zo kan hij al improviserend het publiek ontroeren of laten lachen.

Hoe werkt het?
In deze basiscursus komen de volgende onderdelen aan de orde: de basis van improviseren, op zoek naar de verwondering, contact met het publiek, ritme en ruimtegebruik. Je gaat op zoek naar jouw unieke clownspersonage. Ook werk je aan samenspel, het gebruik van statusverschil en ontdek je wat de ‘regels’ zijn van een act. Spelplezier is een belangrijk vertrekpunt voor de cursus. De cursus is gericht op volwassenen. Enige spelervaring is mooi meegenomen maar is geen vereiste.

Klik hier voor meer informatie over de Henk de Wit | Compagnie Kloon