Huisgenoot

Argentijnse Tango | Half-Gevorderd

Door Tangoschool El Corazón Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Vrijdag Dagdeel Avond Datum 19-1-2018 Lestijd 20:30 - 21:30 (60 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Ali Amin
Ali Amin
Huisgenoot Ali Amin is sinds 1987 intensief bezig met Argentijnse tango. Hij richtte in 1998 samen met Cocky de Vaal El Corazon op. El Corazón werd al snel een begrip in Den Bosch en legde zich helemaal toe op de Argentijnse Tango.
 
Argentijnse Tango | half gevorderd
Argentijnse Tango is in de jaren ’20 ontstaan in Buenos Aires (Argentinië). De dans kenmerkt zich vanaf haar ontstaan door een hoge mate van improvisatie. Voor dat je kunt improviseren heb je natuurlijk eerst een stevige basis nodig. Een ieder danst uiteindelijk op zijn eigen manier de Argentijnse Tango, die steeds in ontwikkeling blijft.

Hoe werkt het?
In deze tweede lesreeks worden de figuren van niveau 1 herhaald en uitgediept en leer je de volgende nieuwe figuren: cruzado, ocho cortado met sacada, sandwich,de giro rechtsom, de media luna linksom en de barrida. Ook leer je tijdens deze lesreeks hoe je mooie combinaties kunt maken van de geleerde figuren. Verder wordt er aandacht besteed aan ritme en dynamiek, balans en muzikaliteit.
We houden 1x per maand een Tangosalon (vrij dansen met DJ muziek)

Klik hier voor meer informatie over Tangoschool El Corazón.