Huisgenoot

Argentijnse Tango | Basis 1

Door Tangoschool El Corazón Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Vrijdag Dagdeel Avond Datum 15-9-2017 Lestijd 19:30 - 20:30 (60 min) Locatie Hinthamerstraat 74
5211 MR, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Ali Amin
Ali Amin
Huisgenoot Ali Amin is sinds 1987 intensief bezig met Argentijnse tango. Hij richtte in 1998 samen met Cocky de Vaal El Corazon op. El Corazón werd al snel een begrip in Den Bosch en legde zich helemaal toe op de Argentijnse Tango.
 
Argentijnse Tango | Basis 1
Argentijnse Tango is in de jaren ’20 ontstaan in Buenos Aires (Argentinië). De dans kenmerkt zich vanaf haar ontstaan door een hoge mate van improvisatie. Voor dat je kunt improviseren heb je natuurlijk eerst een stevige basis nodig. Een ieder danst uiteindelijk op zijn eigen manier de Argentijnse Tango, die steeds in ontwikkeling blijft.

Hoe werkt het?
In deze eerste lesreeks leer je op een duidelijke wijze de basisstappen en wordt veel aandacht besteed aan de connectie tussen beide danspartners. Verder leer je het volgende: de basispas, de kruispas, de ocho adelante, de ocho atrás,cruzado, media luna, Je leert dansen op diverse muziekstijlen, vooral de gewone tango, maar ook de tangowals en de milonga. Bij de beginners lessen is heel belangrijk daarbij het afstemmen met je partner. Dit is gebaseerd op pure lichaamscommunicatie !!!
We houden 1x per maand een Tangosalon (vrij dansen met DJ muziek)

Klik hier voor meer informatie over Tangoschool El Corazón.