Huisgenoot

Egyptische Buikdans | Basis

Door Egyptische Buikdansschool Naima Neem contact op
Leeftijd Volwassenen Dag Maandag Dagdeel Avond Datum 4-9-2017 Lestijd 19:00 - 20:15 (75 min) Locatie Schilderstraat 33
5211 NB, 's-Hertogenbosch

Neem contact op

 Marieke van Beek
Marieke van Beek
Huisgenote Na'ima (Marieke van Beek) is een enthousiast en gepassioneerd dansdocente. Haar lessen kenmerken zich door een aanstekelijk dansplezier, een gedegen kennis en een uitstekende muziekinterpretatie. Na'ima gaat uit van de Egyptische dans als basis en maakt uitstapjes naar de dansstijlen van de Maghreb (Marokko, Algerije en Tunesië), Turkse en Westerse buikdans.
 
Egyptische Buikdans, basis
Buikdansen is heerlijk om te doen, het ontspant je en maakt blij. Deze vrouwelijke dansvorm gaat over soepel meebewegen met Oriëntaalse muziek. De oorsprong ligt in Egypte maar tegenwoordig wordt er over de hele wereld gebuikdanst. Naima (Marieke van Beek) is een plezierig en vakkundige docent. Ze reist regelmatig naar Egypte voor optredens en lessen. Haar danstechniek is goed onderbouwd en gebaseerd op het authentieke buikdansen uit Egypte. Wees welkom!

Hoe werkt het?
In de basis cursus leer je buikdansen in techniek en in gevoel. De techniek wordt onderbouwd met coördinatie oefeningen en beweegbewustzijn. Je ervaart hoe goed het doet om vanuit buik en heupen te bewegen. Leeftijd, bouw of souplesse zijn niet van belang. Het gaat om je dansgevoel. Door luisteroefeningen leer je de basis ritmes en het onderscheid maken tussen de diverse oriëntaalse dans-stijlen. Het gevoel wat Oriëntaalse dansmuziek je geeft brengt levensvreugde. Je wordt soepeler en krijgt een groter beweegbewustzijn.

Kijk hier voor meer informatie over de Egyptische Buikdansschool Naima.